• Εξυπηρέτηση πελατών:
  • +30 210 5758 915
  • Δευ - Τετ - Σάβ 10:00-15:00 | Τρί - Πέμπτη - Παρ 10:00-20:00
Δωρεάν Μεταφορικά με αγορές άνω των 50€ * | Έως 12 άτοκες δόσεις

Ποδήλατο και Ασφάλεια

Εικόνα για την κατηγορία Ποδήλατο και Ασφάλεια

Συγχαρητήρια! Μετά από πολύ ψάξιμο, online και offline έρευνα, βρήκατε επιτέλους το τέλειο ποδήλατο! Και φυσικά, το αιώνιο ερώτημα· πως να το ασφαλίσω για να μην το χάσω; Αυτό είναι το μόνιμο ερώτημα για κάθε ποδηλάτη. Δεν είναι τυχαίο που στο Άμστερνταμ η αλυσίδα συνήθως είναι όσο ακριβή είναι και το ίδιο το ποδήλατο! Μην ανησυχείτε όμως, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες και πιο οικονομικές λύσεις!

Το πλέον βασικό! Προμηθευτείτε μια καλή κλειδαριά και συμβουλευτείτε ποιες είναι οι ασφαλέστερες μέθοδοι κλειδώματος. Ιδανικά χρειάζεστε μια κλειδαριά πέταλο την οποία πρέπει να εφαρμόζετε πάνω σε κάτι σταθερό, όπως ένα στύλο ή ένα δέντρο! Εννοείται πως εάν έχετε πάρκινγκ, βάλτε το ποδήλατο στο πάρκινγκ. Εάν όμως δεν έχετε, ακόμη καλύτερα, διότι μπορείτε να φυλάξετε το ποδήλατο μέσα στο σπίτι. Με επιτοίχιες βάσεις που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, ή να κατασκευάσετε οι ίδιοι, κρεμάτε το ποδήλατο στον τοίχο. Αυτό όχι μόνο σας παρέχει την καλύτερη ασφάλεια, αλλά ο προσωπικός σας χώρος αποκτά αυτόματα χαρακτήρα.

Αποφύγετε το παρκάρισμα σε τυφλά ή σκοτεινά σημεία. Αυτονόητο ίσως αλλά καλό είναι να θυμόμαστε ότι ισχύει ακόμα και «για λίγο» και φυσικά «για πέντε λεπτάκια, θα έχω το νου μου». Είναι πραγματικά αμέτρητες οι ιστορίες ανθρώπων που άφησαν το ποδήλατο για ελάχιστο χρόνο και δυστυχώς το έχασαν. Προτιμήστε λοιπόν χώρους στους οποίους υπάρχει, αν όχι άμεση πρόσβαση, τουλάχιστον οπτική επαφή με το ποδήλατό σας. Επίσης οι κάμερες ασφαλείας καταστημάτων λειτουργούν, ως ένα σημείο, αποτρεπτικά για την κλοπή. Φυσικά, το δένουμε πάντα σε κάτι σταθερό, όπως ένα στύλο ή ένα δέντρο!

Τέλος, ασφάλεια κλοπής. Οι ασφαλιστικές εταιρείες έπιασαν τον παλμό στην αύξηση της χρήσης ποδηλάτου και προσφέρουν διάφορα πακέτα ασφάλισης σε περίπτωση κλοπής. Δεν έχετε παρά να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν εκπρόσωπο ο οποίος θα σας εξηγήσει λεπτομερώς τι ακριβώς περιλαμβάνει και σε ποιες περιπτώσεις σας καλύπτει.

Τώρα που πήρατε το ποδήλατο που θέλατε, είναι σίγουρο ότι θα αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τη μετακίνηση και γενικά την καθημερινότητά σας. Για να το χαρείτε όμως χωρίς πονοκεφάλους πρέπει να επενδύσετε στη σωστή φύλαξή του, και δε θα το μετανιώσετε!