• Εξυπηρέτηση πελατών:
  • +30 210 5758 915
  • Δευ - Τετ - Σάβ 10:00-15:00 | Τρί - Πέμπτη - Παρ 10:00-20:00
Δωρεάν Μεταφορικά με αγορές άνω των 50€ * | Έως 12 άτοκες δόσεις

Ποδήλατο και Wellness

Εικόνα για την κατηγορία Ποδήλατο και Wellness

Υπάρχουν άπειροι λόγοι για να κάνετε το ποδήλατο το βασικό μεταφορικό σας μέσο, οικονομικοί, πρακτικοί, lifestyle. Σίγουρα όμως οι σημαντικότεροι αφορούν στην βελτίωση που θα παρατηρήσετε στον τομέα της υγείας και της ευεξίας. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε λοιπόν «Ποια τα οφέλη του να ξεκινήσω το ποδήλατο;» συγκεντρώσαμε παρακάτω τους βασικότερους λόγους!

Είναι ο πιο εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να αφήσετε πίσω τυχόν έξτρα κιλά που μπορεί να σας ενοχλούν. Το ποδήλατο, ως γνωστόν, είναι μια πολύ καλή μορφή αερόβιας γυμναστικής και συνίσταται για την απώλεια βάρους. Επιπλέον, βοηθάει το σώμα να αναπτύξει αντοχή και μυϊκή δύναμη. Ενώ φαίνεται ότι γυμνάζει μόνο το κάτω μέρος του σώματος, τα φαινόμενα απατούν. Εάν ασχοληθείτε με την ποδηλασία σύντομα θα παρατηρήσετε αλλαγές και στον κορμό, τα χέρια και τους ώμους καθώς κρατάνε αντίσταση στην κίνηση και γυμνάζονται το ίδιο καλά.

Πέρα από τα αισθητικά αποτελέσματα, τα θετικά της ποδηλασίας είναι έντονα και στην ευρύτερη υγεία του οργανισμού. Η ποδηλασία προλαμβάνει την υπέρταση και βοηθά στην διατήρηση της χοληστερίνης σε φυσιολογικά επίπεδα μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Επιπλέον, δυναμώνει το αναπνευστικό σύστημα και το ευρύτερο ανοσοποιητικό οπότε ο οργανισμός αναπτύσσει ισχυρή άμυνα απέναντι σε ιούς και κρυολογήματα!

Ας μην ξεχνάμε όμως πως η υγεία δεν είναι μόνο σωματική αλλά και ψυχική! Η ποδηλασία μας απαλλάσσει από το επιπρόσθετο άγχος της οδήγησης μέσα στην πόλη ενώ ταυτόχρονα μας γυμνάζει και δεν μας αφήνει κολλημένους στην κίνηση. Και για πιο μεγάλες αποστάσεις μπορείτε άνετα να μεταφέρετε το ποδήλατο σας μέσα στο μετρό η το λεωφορείο.

Ακόμα και μια μικρή μετακίνηση βοηθάει τον εγκέφαλό μας να παράγει ενδορφίνες. Αυτές οι «ορμόνες της ευτυχίας», παράγονται κατά την διάρκεια της άσκησης και ανεβάζουν τη διάθεση καταπολεμώντας τις αγχώδεις διαταραχές και την κατάθλιψη. Επιπλέον είναι αναγκαίες για να έχουμε ποιοτικό και βαθύ ύπνο.

Τα οφέλη της ποδηλασίας είναι πολλά και επιστημονικώς αποδεδειγμένα. Ίσως όμως το σημαντικότερο είναι πως η ενασχόληση με το ποδήλατο γίνεται πολύ γρήγορα πραγματικός τρόπος ζωής και όχι υποχρέωση ή βάρος όπως γίνονται συχνά άλλες μορφές άσκησης. Μια μικρή αλλαγή στην καθημερινότητα μας που μας κάνει καλύτερους με κάθε πεταλιά!