Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο 09:00-15:00 Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 09:00-21:00

Το ποδήλατο είναι μια νέα και ιδιαίτερα υγιεινή πρόταση μετακίνησης μέσα στην πόλη. Πώς όμως μπορεί κανείς να προστατέψει το ποδήλατο από κλοπή ή ακόμη και βανδαλισμό ή φθορά;

  • Αποφύγετε να αφήνετε το ποδήλατό σας στο ίδιο σημείο καθημερινά. Η ρουτίνα είναι το αγαπημένο στοιχείο των επιτήδειων.
  • Φροντίστε να βάζετε το ποδήλατό σας μέσα στο σπίτι όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος να διασφαλίσετε πως δεν θα κλαπεί και ότι δεν θα υποστεί ζημιές και βανδαλισμούς
  • Αγοράστε ένα καλό και ισχυρό λουκέτο για το ποδήλατο. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε κλειδαριές αποκλειστικά για ποδήλατο,  συμβουλευτείτε κάποιον επαγγελματία του χώρου του ποδηλάτου,  και όχι κλειδαριές γενικής χρήσης ώστε να κάνουν πιο δύσκολη την προσπάθεια στους επιτήδειους. Φροντίστε να κλειδώσετε το ποδήλατο από το σκελετό, κι ακόμη καλύτερα ανάμεσα και στις ρόδες.
  • Επιλέξτε προσεκτικά και το μέρος όπου αφήνετε το ποδήλατο. Κατά προτίμηση, καλό είναι όταν κυκλοφορείτε με το διτροχό σας να το κλειδώνετε σε σημείο όπου μπορείτε να το βλέπετε από εκεί που βρίσκεστε, ή γενικότερα σε σημείο που κινείται κόσμος.
  • Κάντε κάποια τυχαία σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το ποδήλατό σας, αν κλαπεί (και καταφέρετε να το βρείτε!). Κοντά στο τιμόνι, κάτω από το λαιμό της σέλας, πάνω ή κάτω από τα πεντάλ ή στην πίσω ρόδα, οποιοδήποτε σημάδι που μπορεί να αποδείξει την κυριότητά σας.
  • Το γνωρίζατε ότι τα ποδήλαδα..ασφαλίζονται? Εξετάστε σοβαρά το ενδεχόμενο να ασφαλίσετε το ποδήλατό σας. Υπάρχουν ασφαλιστήρια συμβόλαια που προστατεύουν τόσο τον ποδηλάτη όσο και το ποδήλατο από μια σειρά καθημερινών κινδύνων.
  • Επιλέξτε προσεκτικά το σταθερό σημείο πάνω στο οποίο έχετε δέσει το ποδήλατο. Μια καλή κλειδαριά και ένα προσεκτικό κλείδωμα με τις παραπάνω οδηγίες αποτελούν εγγύηση για την ασφάλεια του ποδηλάτου. Ένας ακόμη παράγοντας όμως είναι και το σημείο. Βεβαιωθείτε ότι το σημείο που έχετε κλειδώσει το ποδήλατο είναι όσο το δυνατόν πιο σταθερό και δεν μπορεί να κοπεί.