Ποδήλατο & Τρίαθλο
mountainbikes-in-shuttle.jpg

Επιστροφή στο Blog

COVID-19 και συνεργεία επισκευής ποδηλάτων

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 16:01

COVID-19 και συνεργεία επισκευής ποδηλάτων

COVID-19 και συνεργεία επισκευής ποδηλάτων Άρθρο: Κοκλακίζογλου Ιωάννης

Αυτές τις ημέρες πολλοί αναρωτήθηκαν τους λόγους για τους οποίους τα σημεία επισκευής ποδηλάτων είναι και απ ότι φάινεται (!) θα παραμείνουν ανοιχτά.

Στο πλαίσιο αυτό ψαχτήκαμε λίγο και παραθέτω μία άποψη γύρω απο το σκεπτικό πίσω απο αυτή την (Ευρωπαική) απόφαση.

Η CONEBI (Confederation of the European Bicycle Industry) και η ECF (European Cyclists’ Federation) καλούν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να επιτρέψουν τη συνέχιση των υπηρεσιών επισκευής ποδηλάτων καθόλη τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία. Η Συνομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Ποδηλάτων CONEBI και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών Οι ECF, που εκπροσωπούν τους χρήστες ποδηλάτων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, πιστεύουν ότι, στο πλαίσιο της αχαλίνωτης εξάπλωσης του COVID-19 στην Ευρώπη, η χρήση ποδηλάτων και ηλεκτρικώς υποβοηθούμενων ποδηλάτων πρέπει να ενθαρρύνεται - πάντα με πλήρη σεβασμό των επίσημων κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ευτυχώς, στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ διατηρείται η συνεχιζόμενη πρακτική της ποδηλασίας για τις απαραίτητες μετακινήσεις όπως εργασία ή ψώνια επειδή τα καταστήματα επισκευής ποδηλάτων μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους ακόμη και σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες lock down (σσ. όπως και στην Ελλάδα). Εντούτοις, σε ορισμένα κράτη μέλη δεν επιτρέπεται να ανοίγουν τα συνεργεία επισκευής ποδηλάτων, ακόμη και όταν μπορούν να το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι μόλυνσης.

Manuel Marsilio, Γενικός Διευθυντής της CONEBI: "Τα συνεργεία επισκευής ποδηλάτων παρέχουν μια βασική υπηρεσία για τον πληθυσμό και επιτρέπουν τη συνέχιση της κινητικότητας που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο, όπου αυτό είναι πιο απαραίτητο. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, φυσικά με τρόπο που να προστατεύει την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των πελατών".

Πηγές: ecf.com

Βασ. Αλεξάνδρου 72Τ.Κ. 12134 Περιστέρι

210 5758 915 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βρείτε μας στο χάρτη

© 2020 Topcycles.gr