• Εξυπηρέτηση πελατών:
  • +30 210 5758 915
  • Δευ - Τετ - Σάβ 10:00-15:00 | Τρί - Πέμπτη - Παρ 10:00-20:00
Δωρεάν Μεταφορικά με αγορές άνω των 50€ * | Έως 12 άτοκες δόσεις

COVID-19 και συνεργεία επισκευής ποδηλάτων

Εικόνα για την κατηγορία COVID-19 και συνεργεία επισκευής ποδηλάτων

Άρθρο: Κοκλακίζογλου Ιωάννης

Αυτές τις ημέρες πολλοί αναρωτήθηκαν τους λόγους για τους οποίους τα σημεία επισκευής ποδηλάτων είναι και απ ότι φάινεται (!) θα παραμείνουν ανοιχτά.

Στο πλαίσιο αυτό ψαχτήκαμε λίγο και παραθέτω μία άποψη γύρω απο το σκεπτικό πίσω απο αυτή την (Ευρωπαική) απόφαση.

Η χρήση ποδηλάτων πρέπει να ενθαρρύνεται

Η CONEBI (Confederation of the European Bicycle Industry) και η ECF (European Cyclist's Federation) καλούν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ να επιτρέψουν τη συνέχιση των υπηρεσιών επισκευής ποδηλάτων καθόλη τη διάρκεια της κρίσης του COVID-19, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για την υγεία. Η Συνομοσπονδία της Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας Ποδηλάτων CONEBI και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών Οι ECF, που εκπροσωπούν τους χρήστες ποδηλάτων σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, πιστεύουν ότι, στο πλαίσιο της αχαλίνωτης εξάπλωσης του COVID-19 στην Ευρώπη, η χρήση ποδηλάτων και ηλεκτρικώς υποβοηθούμενων ποδηλάτων πρέπει να ενθαρρύνεται - πάντα με πλήρη σεβασμό των επίσημων κανόνων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Ευτυχώς, στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ διατηρείται η συνεχιζόμενη πρακτική της ποδηλασίας για τις απαραίτητες μετακινήσεις όπως εργασία ή ψώνια επειδή τα καταστήματα επισκευής ποδηλάτων μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους ακόμη και σύμφωνα με τους αυστηρούς κανόνες lock down (σσ. όπως και στην Ελλάδα). Εντούτοις, σε ορισμένα κράτη μέλη δεν επιτρέπεται να ανοίγουν τα συνεργεία επισκευής ποδηλάτων, ακόμη και όταν μπορούν να το κάνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι μόλυνσης.

Βασική υπηρεσία τα συνεργεία επισκευής ποδηλάτων

Manuel Marsilio, Γενικός Διευθυντής της CONEBI: "Τα συνεργεία επισκευής ποδηλάτων παρέχουν μια βασική υπηρεσία για τον πληθυσμό και επιτρέπουν τη συνέχιση της κινητικότητας που ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο, όπου αυτό είναι πιο απαραίτητο. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, φυσικά με τρόπο που να προστατεύει την υγεία τόσο των εργαζομένων όσο και των πελατών".