• Εξυπηρέτηση πελατών:
  • +30 210 5758 915
  • Δευ - Τετ - Σάβ 10:00-15:00 | Τρί - Πέμπτη - Παρ 10:00-20:00
Δωρεάν Μεταφορικά με αγορές άνω των 50€ * | Έως 12 άτοκες δόσεις

New Garmin Varia RVR315

Εικόνα για την κατηγορία New Garmin Varia RVR315

Δοκιμάσαμε το New Garmin Varia RVR315 διαβάστε τις εντυπώσεις μας

Έπεσε στα χέρια μας το νέο οπίσθιο ραντάρ της Garmin, το Varia RVR 315 και είπαμε ας το πάμε για μία δοκιμή! Πάμε να το δούμε..

Ανοίγοντας τη συσκευασία βλέπουμε ότι η Garmin έχει σκεφτεί όλους τους ποδηλάτες και έτσι μας δίνει 3 διαφορές βάσεις, ανάλογα τον τύπο ντίζας σέλας που έχει το ποδήλατο μας.

IMG_20200814_121529.jpg

Το μόνο παράπονο μας ήταν ότι δεν είχε αρκετά μεγάλο λαστιχάκι έτσι ώστε να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε τη V shape βάση στην aero ντίζα μας. Αλλά δεν κολλήσαμε σε αυτό και βρήκαμε τη λύση άμεσα :D

Φόρτιση και τοποθέτηση, πραγματικά πιο απλό δεν γίνεται. 

IMG_20200824_140542.jpg

Το ίδιο θα πούμε και για την σύζευξη του με οποιαδήποτε συσκευή.

Στη δοκιμή μας έγινε σύζευξη με το νέο Edge 130 Plus αλλά και με το Forerunner 935. Να σημειωθεί πώς μπορεί να συνδεθεί και με το smartphone σας και μέσω της εφαρμογής Garmin Varia (υπάρχει και η υποστήριξη από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών), να έχετε εικόνα στο ίδιο σας το κινητό χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε κάποια άλλη συσκευή.

Όσο αφορά τη σύζευξη του και στις δύο περιπτώσεις μέσα από το μενού απλά κάναμε αναζήτηση του σένσορα, το βρήκε, έπαιξε! Τόσο απλά! 

IMG_20200814_121755.jpg

Η πρώτη δοκιμή έγινε σε επαρχιακό δρόμο με μειωμένη κίνηση αλλά μας εξέπληξε ευχάριστα! Μπορούσε να εντοπίσει τα κινούμενα οχήματα από αρκετά μακριά (140μ) και να γίνει ηχητική αλλά και οπτική ειδοποίηση! Ανάλογα τη συσκευή, η οπτική ειδοποίηση είναι μία μπαρίτσα στην άκρη και το "όχημα" μία τελεία που κινείται προς τα πάνω. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε πόσο μακριά είναι το όχημα αλλά ακόμα και το πόσο γρήγορα μας πλησιάζει!

Η 2η δοκιμή έγινε μέσα στην Αθήνα (στην παραλιακή αλλά και μέσα στους κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου). Είχα τις αμφιβολίες μου για το πόσο καλά θα δουλέψει ή αν το "μπιπ μπιπ" απλά θα μου έσπαγε τα νεύρα, χαχαχα.

Και εδώ προς έκπληξη μου, δούλεψε υπέροχα! Ναι, εννοείται ότι βαρούσε αλάρμ συνεχώς αλλά χωρίς να είναι κουραστικό ή λάθος!!

Με απλά λόγια θα πω ότι σε αυτούς που κάνουν πολλά χλμ και βγαίνουν σε επαρχιακούς δρόμους με υψηλή ταχύτητα οχημάτων, είναι MUST!

 Για αυτούς που κυκλοφορούν μέσα στην πόλη και στα προάστια της, πάλι είναι MUST!

IMG_20200826_112648_BURST001_COVER.jpg

 Γενικά είναι το gadget που απλά σε έχει σε εγρήγορση ότι κάτι σε πλησιάζει από πίσω (για κινούμενα οχήματα μιλάω..) και ξέρεις που βρίσκεσαι στο δρόμο χωρίς να αναγκάζεσαι να κοιτάς συνέχεια πίσω σου. Έχεις πλέον μία πιο άνετη εικόνα για το που βρίσκεσαι στο δρόμο και το τι υπάρχει πίσω σου. Μπορείς να κινηθείς άνετα χωρίς φόβο!

Να σημειωθεί ότι βγαίνει και έκδοση με φως, οπότε έχουμε 1 συσκευή που καλύπτει και τα 2. Το φως έχει τη δυνατότητα να φαίνεται και την ημέρα μέχρι και 1,6 χλμ μακριά! Αλλά και λειτουργία peloton που μειώνει την ένταση του για να μην ενοχλεί τους υπόλοιπους αναβάτες όταν είστε μέσα σε γκρουπ.

IMG_20200826_112607.jpg

 "Το LED θέσης του οχήματος (1) κινείται προς τα πάνω στην στήλη καθώς πλησιάζει κοντά στο ποδήλατο σας. Το χρώμα του LED επιπέδου απειλής (2) αλλάζει βάση του επιπέδου της πιθανής απειλής. Το πράσινο δείχνει ότι δεν ανιχνεύεται κάποιο όχημα. Το πορτοκαλί δείχνει ότι κάποιο όχημα πλησιάζει. Το κόκκινο δείχνει ότι σας πλησιάζει κάποιο όχημα με υψηλή ταχύτητα."

garmin varia

Πάμε να δούμε μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά:

  1. Το RVR 315 είναι μόλις 51γρ και η μπαταρία του αντέχει 7 ώρες με μία φόρτιση. Το κόστος του ανέρχεται στα 149 ευρώ.
  2. Το RTL 515 (ραντάρ μαζί με φως) είναι στα 71γρ, έχει λειτουργία φωτισμού σταθερό αλλά και φλας (αναλαμπές). Η μπαταρία αντέχει 16 ώρες στο φλας και 6 όταν είναι σταθερό το φως. Το κόστος του ανέρχεται στα 199 ευρώ.

Ναι, ξέρω ότι δεν είναι φτηνό gadget αλλά αφορά την ασφάλεια μας και θα πω το ίδιο που λέω και για τα κράνη..

"Δεν κοστολογώ τη ζωή μου, θέλω να ζήσω!".

 

Ευχαριστούμε την Garmin Hellas για την ευγενική παραχώρηση του προϊόντος.