• Εξυπηρέτηση πελατών:
  • +30 210 5758 915
  • Δευ - Τετ - Σάβ 10:00-15:00 | Τρί - Πέμπτη - Παρ 10:00-20:00
Δωρεάν Μεταφορικά με αγορές άνω των 50€ * | Έως 12 άτοκες δόσεις
- 26%

Orbea Ποδήλατο Τριάθλου Ordu M20iLTD 700c 023 blue medium/large

(Κωδ. 041782)
8800,00€
6499,00€
Σε απόθεμα
Με πιστωτική κάρτα από
541,58 €/μήνα σε 12 άτοκες δόσεις

Δωρεάν μεταφορικά με αγορές άνω των 50€ *

Το νέο Ordu είναι για τον σοβαρό τριαθλητή που ψάχνει να αναβαθμίσει το ποδήλατό του σε ένα πιο γρήγορο, πιο εργονομικό, με μεγαλύτερη ενσωμάτωση και χαμηλότερο βάρος.

Το Ordu είναι επίσης η επιλογή των ελίτ ή επαγγελματιών αθλητών ποδηλασίας δρόμου που χρειάζονται ένα ποδήλατο χρονομέτρησης εντός των κανονισμών της UCI.

Το Ordu είναι η πλατφόρμα αγώνων πολλών ομάδων που υποστηρίζονται από την Orbea, Fundacion Euskadi, Ceratizit - WNT Team και φυσικά οι Pro τριαθλητές.

Ακριβώς όπως το τρίαθλο είναι ένας αγώνας πολλαπλών αθλημάτων, το Ordu είναι ένα κομψό μείγμα αεροδυναμικής, βάρους, χειρισμού και εργονομίας. Από τη στιγμή που έχετε βιώσει τα πολλαπλά πλεονεκτήματα του Ordu, είναι αδύνατο να αισθάνεστε σίγουροι με ένα ποδήλατο με μικρότερες δυνατότητες. Για όσους στοχεύουν να είναι οι πιο γρήγοροι, αποδοτικοί και διακεκριμένοι αθλητές, το Ordu είναι το μέλλον. Εσείς και το τρίαθλο δεν θα είστε ποτέ ξανά οι ίδιοι.

Η τέλεια ισορροπία

Ιστορικά, λαμβάνοντας υπόψη μόνο τους τρεις σχεδιαστικούς παράγοντες της αεροδυναμικής, της ακαμψίας και του βάρους σπάνια επιτυγχάνεται δραματική βελτίωση. Τα μεγάλα κέρδη σε έναν από τους τρεις τομείς πάντα θέτουν σε κίνδυνο τον έναν ή και τους άλλους δύο.

Το κλειδί για την κατασκευή του καλύτερου ποδηλάτου τριάθλου/ΤΤ είναι η εύρεση της ισορροπίας αυτών των στόχων και ο εντοπισμός πρόσθετων παραγόντων απόδοσης που επιτρέπουν στον αναβάτη να αυξήσει την αποδοτικότητα του.

Αεροδυναμική

Απαιτήθηκαν περισσότερες από 2.500 ώρες υπολογισμών… Ανάλυση του πλαισίου, πιρουνιού και πιλοτηρίου και εντοπισμός περιοχών για βελτίωση και μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης.

Ακολουθώντας μια διαφορετική σχεδιαστική προσέγγιση, βελτιώνοντας μεμονωμένα πολλούς παράγοντες και συνδυάζοντάς τους στο Ordu, εξοικονομήθηκαν 5 επιπλέον βατ. Στο Kona, αυτό σημαίνει μείωση του καλύτερου χρόνου του ποδηλατικού σκέλους κατά περισσότερο από ένα λεπτό.

Εξετάστηκε η ενσωμάτωση κάθε εξαρτήματος — φρένων, τροχών, τιμονιού, ντίζας σέλας, συστήματος ενυδάτωσης και αποθήκευσης ώστε όλα μαζί σαν ως σύνολο να μπαίνουν στον υπολογισμό για μείωση της οπισθέλκουσας. Έτσι η συνολική μείωση της οπισθέλκουσας ανέρχεται στο 11.5%

Γεωμετρία

Το να πηγαίνεις γρήγορα δεν είναι απλώς ένα υποπροϊόν της καλής αεροδυναμικής, απαιτεί άνετο έλεγχο του ποδηλάτου.

Επιμηκύνθηκε η απόσταση της μεσαίας τριβής με το κούτελο (Reach) για να αυξηθεί η σταθερότητα, ιδιαίτερα στην αεροδυναμική θέση με τους αγκώνες σας στα υποβραχιόνια των αερόμπαρων.

Ομοίως, η γωνία του κούτελου 72 μοιρών σας δίνει πιο άμεσο έλεγχο του ποδηλάτου με απόκριση.

Η μεσαία τριβή είναι χαμηλότερα για καλύτερη κατανομή βάρους και ισορροπία.

Βάρος

Μαζί με την προσαρμογή της αεροδυναμική, έγιναν προσαρμογές για να επιτευχθεί ο στόχος να γίνει το Ordu το ελαφρύτερο πλαίσιο με την ιδανική ακαμψία για κάθε μέγεθος.

Επανασχεδιάζοντας τα σχήματα των σωλήνων, προσαρμόζοντας τη διαδικασία της εφαρμογής της διαστρωμάτωσης και χρησιμοποιώντας τις καλύτερες διαθέσιμες ίνες άνθρακα, μειώθηκε σημαντικά το βάρος.

Αναλυτικά, το βάρος του Ordu είναι ως εξής:

Πλαίσιο: 1130g

Πιρούνι: 440g

Ντίζα σέλας: 180g

Τιμόνι: 245g

Εργονομία

Το Ordu έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στο ευρύτερο δυνατό φάσμα αναβατών. Η εργονομία τροποποιείται εύκολα σε ένα τεράστιο εύρος με λίγα μόνο σημεία προσαρμογής, εύκολα προσαρμόσιμη για οποιονδήποτε αναβάτη ή κανονισμούς αγώνα. Δεν έχει σημασία αν είστε οι πιο ευέλικτοι ή όχι… Το Ordu θα καλύψει τις ανάγκες σας.

Αυτό το μεγάλο εύρος ρύθμισης δεν προσφέρει μόνο την καλύτερη τοποθέτηση του αναβάτη στο ποδήλατο, αλλά έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Με μόνο τέσσερα σημεία ρύθμισης, είναι εύκολο να προσαρμόσετε με ακρίβεια τις πιο σημαντικές διαστάσεις του πιλοτηρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να χαλαρώσετε μόνο μερικές βίδες για να συσκευάσετε το Ordu για ταξίδια.

Η ρύθμιση του ύψους (Stack) του υποβραχιόνιου και των αερόμπαρων είναι εύκολη χάρη σε ένα σύστημα Front Post, το οποίο ανυψώνει ολόκληρο το σύστημα χρησιμοποιώντας έναν μονό στύλο. Είναι πανομοιότυπο με την λογική της ντίζας της σέλας.

Τα μεγέθη XS και SM χρησιμοποιούν μπροστινό στύλο 150 mm που προσφέρει εύρος ρύθμισης 90 mm και τα μεγέθη ML και XL χρησιμοποιούν μπροστινό στύλο 200 mm με εύρος ρύθμισης 140 mm.

Η ρύθμιση είναι εύκολη μέσω δύο βιδών που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του τιμονιού.

Το τιμόνι του Ordu μπορεί να γυρίσει ανάποδα, δίνοντας 2 διαφορετικές θέσεις στις μανέτες των φρένων, με διαφορά ύψους 30mm.

Οι δύο θέσεις γέφυρας έχουν 120mm οριζόντιας προσαρμογής για τα υποβραχιόνια και τις αερόμπαρες. Η κλίση της γέφυρας είναι επίσης ρυθμιζόμενη κατά 15 μοίρες.

Η ντίζα σέλας έχει σχεδιαστεί με ράγα που σας επιτρέπει να βιδώνετε τον σφιγκτήρα σε τρία σημεία, παρέχοντας εύρος ρυθμισης 100 mm. Σε συνδυασμό με έναν αναστρέψιμο σφιγκτήρα, θα βρείτε το μεγαλύτερο εύρος θέσεων σέλας μέχρι σήμερα.


*Το πραγματικό προϊόν ενδέχεται να διαφέρει από την εικόνα.

SERVICES AREA

topcycles shimano
shimano-service-center
Το ποδήλατο σας δεν είναι μόνο ένα μέσο αναψυχής, άθλησης ή μετακίνησης. Είναι ένα όχημα, του οποίου ο κινητήρας και οδηγός είστε εσείς.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
BIKE FITTING
Οι υπηρεσίες μας μπορεί να διαρκέσουν από 1 λεπτό μέχρι μερικές ώρες, από μια απλή αλλά καλή συμβουλή σχετικά με το μέγεθος του σκελετού, μέχρι μια λεπτομερή ανάλυση...
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
TopCycles bike fitting