• Εξυπηρέτηση πελατών:
  • +30 210 5758 915
  • Δευ - Τετ - Σάβ 10:00-15:00 | Τρί - Πέμπτη - Παρ 10:00-20:00
Δωρεάν Μεταφορικά με αγορές άνω των 50€ * | Έως 12 άτοκες δόσεις

Παιδί και ποδήλατο!

Εικόνα για την κατηγορία Παιδί και ποδήλατο!

Το ποδήλατο δεν είναι μόνο μια απαραίτητη δεξιότητα για το παιδί, αλλά και μια μοναδική στιγμή επαφής με αυτό, μια υπέροχη ανάμνηση από την παιδική του ηλικία που θα έχετε μοιραστεί! Ισορροπία, αυτοπεποίθηση και ώρες ανεμελιάς είναι αυτό που κερδίζει ένα παιδί πάνω σε μια σέλα ποδηλάτου καθώς και ανάπτυξη της σωματικής του νοημοσύνης.

Δε θα είναι εύκολο στην αρχή, αλλά οι παρακάτω συμβουλές και λίγη υπομονή θα σας βοηθήσουν να μάθετε στο παιδί σας πως θα κατακτήσει το ποδήλατο:

Αν πέσει από το ποδήλατο;

Μην αγχώνεστε! Θα παραπατήσει, θα αγχωθεί λίγο ίσως και θα πέσει μια-δυό φορές. Προμηθευτείτε από πριν με τα απαραίτητα αξεσουάρ ασφάλειας και η εμπειρία θα παραμείνει απολαυστική χωρίς παρενέργειες! Ένα χρωματιστό κράνος, επιγονατίδες και επιαγκωνίδες ποδηλάτου σας καλύπτουν απόλυτα! Το σίγουρο είναι ότι θα ενθουσιαστεί.

Να του πάρω ποδήλατο με βοηθητικές ρόδες;

Ένας μύθος που διατηρείται μέχρι σήμερα είναι ότι μόνο με βοηθητικές ρόδες το παιδί θα μάθει πραγματικά ισορροπία. Αν και είναι ένα βήμα προς τον σκοπό μας, δηλαδή να ξεπεράσει τον όποιο φόβο για το ποδήλατο πλέον υπάρχουν και οι επιλογές χωρίς βοηθητικές. Το Ποδήλατο Ισορροπίας, το οποίο και θα του χαρίσει ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και σωστή στάση σώματος με έλεγχο της κίνησης 100%.

Να του πάρω όσο πιο μεγάλο ποδήλατο φτάνει ώστε να το κρατήσει καιρό;

Το ποδήλατο πρέπει να επιλέγεται βάσει ύψους του παιδιού σας

  • Η σέλα θα πρέπει να βρίσκεται στο σωστό ύψος ώστε να μπορεί να πατήσει τα ποδαράκια του.
  • Το τιμόνι θα πρέπει να είναι αρκετά κοντά στη σέλα ώστε το παιδί να μην τεντώνεται υπερβολικά και νιώθει άβολα επάνω στο ποδήλατο.
  • Τα χέρια του παιδιού θα πρέπει να φτάνουν τις μανέτες των φρένων. Εάν το μικρό σας δε μπορεί να φτάσει τα φρένα δε θα ελέγχει το ποδήλατο.

Δε βλέπω να μαθαίνει γρήγορα, συμβαίνει κάτι;

Μη βιάζεστε! Το ποδήλατο δεν ξεχνιέται ποτέ αλλά θέλει χρόνο και υπομονή στην αρχή! Διαλέξτε ένα ήσυχο σημείο με άπλα και χωρίς αμάξια, ακολουθήστε το παιδί κρατώντας το ελαφρά από τη σέλα και δώστε κάποιες μέρες μέχρι να περάσει σιγά σιγά σε ένα σημείο που θα νιώθει άνετα να αυξήσει ταχύτητα, να αρχίσει να καταλαβάινει τις στροφές και να ξεκινήσει να ισορροπεί μόνο του.

Έχετε άλλες συμβουλές για να μάθει το παιδί μου πιο εύκολα ποδήλατο;

  • Κάντε την εμπειρία διασκέδαση! Διαλέξτε ένα ποδήλατο που θα του αρέσει και να μη θέλει ν' αποχωριστεί! Θα βρείτε πολλές λύσεις οικονομικά προσβάσιμες τόσο για κορίτσια όσο και για αγόρια καθώς και άπειρα αξεσουάρ, κουδουνάκια και κόρνες!
  • Μην το φοβάστε! Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η εμπειρία εκμάθησης θα το ενθουσιάσει κι εσάς μαζί!
  • Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφτείτε μας για να συζητήσουμε μαζί ποια είναι η καλύτερη επιλογή ποδηλάτου για το παιδί σας!