• Εξυπηρέτηση πελατών:
  • +30 210 5758 915
  • Δευ - Τετ - Σάβ 10:00-15:00 | Τρί - Πέμπτη - Παρ 10:00-20:00
Δωρεάν Μεταφορικά με αγορές άνω των 50€ * | Έως 12 άτοκες δόσεις

Ποδήλατο και Covid-19

Εικόνα για την κατηγορία Ποδήλατο και Covid-19

Μεταφορικό μέσο ή εναλλακτικός τρόπος άσκησης; Ένα είναι σίγουρο, το ενδιαφέρον για το ποδήλατο έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην μετά-Covid εποχή. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό.

Όσο η ατομική μετακίνηση γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς να προκαλούν άγχος λόγω του ενδεχόμενου συνωστισμού, όλο και περισσότεροι Αθηναίοι στρέφονται σε διαφορετικές μορφές μετακίνησης. Οι κοντινές αποστάσεις εύκολα καλύπτονται με το περπάτημα, ενώ το ποδήλατο αποτελεί την τέλεια λύση για πιο μακρινές αποστάσεις. Άλλωστε, το μόνο που καίει είναι οι περιττές θερμίδες!

Σε βάθος χρόνου η συστηματική ενασχόληση με το ποδήλατο προσφέρει μια πληθώρα ανταμοιβών. Είναι μια θαυμάσια αερόβια γυμναστική, η οποία συνεισφέρει στην ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος και την βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής λειτουργίας. Ίσως όμως το απόλυτο επιχείρημα υπέρ του ποδηλάτου να είναι πως ενώ είναι μια εξαιρετική άσκηση, δεν καταλήγει ποτέ μια βαρετή ενασχόληση και υποχρέωση. Με την ποδηλασία μπαίνεις στη διαδικασία να μάθεις εκ νέου την πόλη σου, να πας σε μέρη που δεν έχεις ξαναπάει, και να ανακαλύψεις νέες διαδρομές.

Πέρα από την καθαρά σωματική επίδραση, τα οφέλη της ποδηλασίας δε σταματούν εδώ. Έρευνες έχουν αποδείξει πως συμβάλλει επίσης στην ψυχική και συναισθηματική εξισορρόπηση του οργανισμού, καθώς μια απλή βόλτα διευκολύνει την έκκριση σεροτονίνης από το σώμα και δημιουργεί αισθήματα ευεξίας. Όσον αφορά δε την βασική ένσταση των περισσότερων, σε σχέση με την ασφάλεια στους δρόμους, αξίζει να έχουμε υπόψιν πως η ποδηλασία έχει αναδειχθεί ως ίσως η ασφαλέστερη μέθοδος μετακίνησης εν μέσω της πανδημίας. Εκμηδενίζει την πιθανότητα να έρθεις σε επαφή άθελά σου με κάποιο φορέα, ενώ με λίγη προσοχή, σεβασμό στους κανόνες κυκλοφορίας και τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας, όπως κράνος και επιγονατίδες, είναι ένας απολύτως ασφαλής τρόπος μετακίνησης.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε ένα δυνατό σώμα, ένα δυνατό καρδιοαναπνευστικό σύστημα και σίγουρα μια δυνατή διάθεση και ανεβασμένη ψυχολογία, ούτως ώστε να ανταπεξέλθουμε στις νέες απαιτήσεις της πραγματικότητας.

Καλούμαστε να επανεξετάσουμε κάποια δεδομένα και να βρούμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και διαχείρισης του άγχους μας. Και το ποδήλατο είναι η ιδανική λύση. Φιλική προς το περιβάλλον, υγιεινή και ασφαλής, η ποδηλατάδα μόνο θετικά έχει να σου προσφέρει! Ακόμα το σκέφτεσαι;